NIŠTA JOŠ OD 2.500 RADNIKA Investitor s Miljkovića volio bi ostati anoniman

Miljkovići
Hercegovina.info

Tko je navodni investitor zbog kojeg je poslovna zona Miljkovići širena na zemljište Nike Marušića pitali smo Grad Mostar u siječnju ove godine. Nakon četiri mjeseca i uz pomoć Institucije ombudsmena odgovaraju nam da na to pitanje ne mogu odgovoriti.

„Službenica za informiranje je utvrdila da podneseni Zahtjev za pristup informacijama u dijelu uključuje povjerljive komercijalne interese treće strane, te je pismeno obavijestila investitora zbog kojeg je širena poslovna zona Miljkovići o pojedinostima zahtjeva i upozorila ga da će se tražena informacija priopćiti ako u roku od 15 dana od dana prijema Obavijesti pismeno ne odgovori da smatra da je informacija povjerljiva i navede razloge zbog kojih bi njenim priopćavanjem mogla nastupiti šteta. Navedeni investitor pismeno je obavijestio Tajništvo gradonačelnika da nije suglasan da se informacije o razvojnim planovima njegove trvrtke javno objavljuju, jer bi otkrivanje informacije moglo nanijeti štetu u pogledu konkurentnosti, tako da je sukladno čl. 7. Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH utvrđen izuzetak o priopćavanju tražene informacije“, odgovorili su nam iz Grada Mostara.

Podsjetimo, Grad Mostar planirao je na 700 četvornih metara zemljišta Nike Marušića proširiti poslovnu zonu. Nakon naših članaka i pitanja zašto se poslovna zona širi na 700 tisuća četvornih metara Nikinog zemljišta, ako je navodnim investitorima potrebno sedam puta manje. Na koncu mu je u zonu ušlo svega 150 tisuća kvadrata umjesto 700, a ne vidi se da niču neki projekti na Miljkovićima.

'“Činjenica je da se prije 3, 4 mjeseca nama obratio jedan investitor s nekom mega investicijom. Radi se o 20 tisuća metara četvornih površine i zapošljavanja 2.500 radnika. Autoindustrija je u pitanju'“, rekao je na ovu temu Kordić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.