NIJE SVE TAKO SIVO Pada cijena goriva u Hercegovini, dizel na pojedinim crpkama bliži 2 nego 3 KM

cijene goriva,Gorivo,benzinske crpke
Ilustracija/Hercegovina.info

Iako je u Bosni i Hercegovini inflacija u punom jeku i cijene životnih namirnica su veće iz dana u dan, u posljednje vrijeme bilježi se blagi pad cijena goriva što donekle može veseliti građane. Tako je prema podacima aplikacije Federalnog ministarstva trgovine na pojedinim benzinskim crpkama u Hercegovini cijena dizela bliža 2 nego 3 KM, što nije odavno zabilježeno.

U Mostaru se tako najjeftiniji dizel može natočiti po cijeni od 2,46 KM na EOL Petrol crpki, dvije benzinske crpke Tojaga, OIL MF, TI Oil i Hercegovina promet benzinskoj crpki. Najskuplji dizel je na Petrol BiH i Mandi benzinskim crpkama po cijeni od 2,66 KM.

Kada je riječ o benzinu Super 95 njegova najniža cijena je na G-Petrol benzinskoj crpki i iznosi 2,56 KM, dok su tri Petrol BiH crpke i tu najskuplje i isto prodaju za 2,76 KM.

Čapljina ima još nižu cijenu dizela nego Mostar. Tako na benzinskim crpkama GAZ u Gabela Polju i G-Petrolu u istom mjestu dizel možete natočiti po cijeni od 2,41 KM. Najskuplje ćete pak proći na Mališić benz u Zvirovićima gdje mu je cijena 2,61 KM.

Što se tiče Super 95, dvije TI Oil, pet Rebac benzinskih crpki i G-Petrol drže donju cijenu od 2,61 KM, dok je Mališić benz i tu najskuplji i cijena po kojoj prodaju Super 95 iznosi 2,71 KM.

Cijena najjeftinijeg dizela u Ljubuškom je na četiri benzinske crpke; Perić benz, Antunović AGS, HIFA Petrol i MB Ivanić gdje ga se može natočiti za 2,46 KM po litri, dok je on na dvije HOLDINA crpke skuplji za 0,20 KM, odnosno cijena mu je 2,66 KM.

Najniža cijena benzina Super 95 u Ljubuškom je 2,51 KM i može se pronaći na Perić benz, Antunović AGS, HIFA Petrol i MB Ivanić. Najskuplje ćete pak proći na dvije HOLDINA crpke gdje je cijena istog 2,66 KM.

U Širokom Brijegu najnižu cijenu dizela imaju tri crpke i to; TI Oil, G-Petrol, i Mepas i ona iznosi 2,51 KM, dok je on najskuplji na Vaske benz gdje mu je cijena 2,66 KM. TI-Oil ima i najpovoljniji Super 95 koji iznosi 2,61 KM, dok ćete ga najskuplje platiti na Petrol BH po cijeni od 2,76 KM.

Najjeftiniji dizel u Grudama može se pronaći na Mina i TI-Oil crpkama koje ga prodaju po cijeni od 2,56 KM, dok sve ostale benzinske crpke u ovom mjestu njegovu cijenu drže na 2,61 KM. Kada je u pitanju Super 95 tu su iste dvije crpke najpovoljnije i drže cijenu od 2,61 KM, dok je na ostalim crpkama njegova cijena 2,66 KM.

Najniža cijena dizela u Posušju je 2,51 KM i drže ju četiri benzinske crpke; TI-Oil, Lager, F1 i Mis Benz, dok su tri benzinske crpke; Dravel, Toni benz i HIFA Petrol skuplje za 0,10 KM, odnosno 2,61 KM. Što se tiče cijene benzina Super 95 on je najjeftiniji na TI-Oil benz i iznosi 2,56 KM, dok najvišu cijenu drže F1 i Toni Benz koje ga prodaju za 2,66 KM.

Osam benzinskih crpki u Čitluku drže istu cijenu dizela koja iznosi 2,56 KM, dok je cijena istog na Barbarić benz 2,61 KM. Kada je u pitanju benzin Super 95 šest benzinskih crpki prodaje ga po istoj cijeni od 2,66 KM, dok njih tri; Oil Međugorje, Barbarić benz i Mališić benz isti cijene na 2,71 KM.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.