NI LUK JELI, NI LUK MIRISALI Dvojica Mostaraca prava-zdrava pozvana da svjedoče na suđenju za brutalno ubojstvo

Suđenje Cviki
Hercegovina.info

Dvojica Mostaraca imena Dragan Kvesić prava-zdrava pozvana su da svjedoče na suđenju za ubojstvo Marka Radića, premda sa istim nemaju apsolutno nikakve veze. Nije im sigurno bilo svejedno kada su zaprimili sudski poziv zbog stravičnog ubojstva u središtu Mostara. Pitali smo Županijski sud u Mostaru kako je zapravo do svega došlo.

“Budući da odbrana nije dostavila adresu za imenovanog svjedoka, ovaj sud je, u bazi podataka, pronašao na području Mostara, dvije osobe sa imenom i prezimenom navedenog svjedoka, te je pozvao obje (osobe pronađene u bazi sa navedenim imenom i prezimenom). Međutim na održanom glavnom pretresu utvrđeno je da niti jedna od te dvije osobe nije zapravo svjedok kojeg je obrana namjeravala saslušati”, potvrdila nam je Karolina Stanković, službenica za informiranje Županijskog suda u Mostaru. Josip Cvitanović zvani Cviki, jasno je i iz ovog primjera, od samog početka od suđenja pravi show, a nakon što su gore spomenuta dvojica Mostaraca temeljem njegova traženja došla na sud, rekao je da ih nije nikada vidio, i da ih ne poznaje.

Osim što ne pokazuje ni trunku kajanja jer je počinio ubojstvo, dokazuje da nije ni potkapacitiran kako je dojam u javnosti. U više navrata tražio je izuzeće Sudskog vijeća kojim predsjedava Marin Zadrić, potom je tvrdio da ubijeni nije obična osoba, nego ratni zločinac, a ustrajan je bio i u tome da je policija bila gruba prema njemu u trenutku uhićenja.

Na zadnjem pretresu predložio je da se za svjedoke pozovu ministar pravde BiH, Josip Grubeša i zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić koji sa ubojstvom Marka Radića imaju isto kao i gore navedene osobe imena Dragan Kvesić. Cviki, i prije poznat policiji i svakodnevno problematičan, no unatoč tome slobodan, Radića je usmrtio u središtu Mostara. Dao se u bijeg, no isti dan je uhićen. Sve se odigravalo 9. studenog 2020. u Ulici Brune Bušića u Mostaru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.