NEVIĐENO LICEMJERJE Donio je oslobađajuću presudu, pa obitelji Memić poručio da "ne gube nadu"

Branko Perić presuda Dženan Memić
Screenshot

Tročlano Sudsko vijeće Suda BiH u sastavu; Branko Perić, Nenad Šeleda i Izo Tankić, izreklo je danas presudu kojom su Zijad Mutap, Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobođeni optužbi da su kao članovi organizirane kriminalne grupe prikrivali dokaze ubojstvu Dženana Memića. 

Presuda je to koja je danas izazvala niz reakcija diljem Bosne i Hercegovine i nakon koje će brojni po tko zna koji put izgubiti vjeru u bh. pravosuđe.

Da stvar bude još bolnija po obitelj Memić koja traži pravdu već sedam godina, sudac Branko Perić išao ih je "utješiti" obraćanjem u kojem je rekao da "budu uporni".

"Gospodine Memiću. Vjerujem da je ovo za vas težak i stresan postupak. Nemojte gubiti nadu. Vaša borba za istinu i pravdu nije samo vaša. Nikada više nisu potrebnije bile sigurnost i vladavina pravde i prava. Nemojte dozvoliti da se nesrećom manipulira i čini mi se da se to ponekad radi. Iz tragedije Memića ne bi trebale nastajati druge nesreće. Bilo je dosta nekorektnog medijskog izvještavanja kojim se namjerno ili nesvjesno kompromitirao sud i oštećeni. Sve to obeshrabruje sud", poručio Perić.

Njegovo obraćanje otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić kao i njegova kćer Arijana Memići nisu ni željeli slušati već su napustili sudnicu, a Arijana Memić se obratila sucu Periću.

Ima jedan pravedni sudac i pred njega ćemo i vi i mi. Bogom se kunemo da neće ostati na ovom. Bit će pravde za Dženana. Niste pravedni i časni. Sram vas bilo", kazala je Arijana Memić.