Nestali pastir pronađen u stanju teške pothlađenosti

snjezna-mecava-sjeverno-od-mostara
...i Specijalne policije su uspjeli locirati i pronaći nestalog pastira Radenka Karača iz Glamoča.

Nakon što je Radenka i njegovog oca Miloša zateklo današnje nevrijeme u terenu dok su čuvali stado ovaca, krenuli su se spašavati prema selu. U mećavi i su zalutali i pri tome se i razdvojili, te je vlasnik stada, vidjevši da ih nema do mraka, obavijestio policiju.

Ubrzo je usljedio poziv iz operativnog centra CZ i na teren izlazi 9 pripadnika GSS HBŽ i 4 pripadnika specijalne policije, skupa sa dvije grtalice koje su odigrale glavnu ulogu u probijanju snježnih smetova na putu prema napuštenom Reljinom selu gdje se predpostavljalo da se nestali nalazi. Nakon tri sata probijanja kroz nevrijeme, spašavatelji su uspjeli locirati nestalog i pronašli ga u stanju teške hipotermije.

Prema tvrdnjama Marina Vidovića, vođe akcije spašavajna, pronađeni je spašen u zadnji čas jer je već bio u teškom stanju i sigurno nebi još dugo izdržao u napuštenim zidinama kuće gdje se pokušao skloniti i upaliti vatru. Uz jak vjetar i temperaturu na terenu koja je ispod -15°C.

Unesrećeni je hitno prebačen do stanice hitne pomoći u Glamoču gdje mu je ukazana prva pomoć i sad za sad se dobro oporavlja.

http://gss.ba