Nepoznati počinitelji presjekli tri optička kabla Telemacha, dio korisnika bez interneta

Telemach
Telemach

Nepoznati počinitelji presjekli su tri optička kabla kompanije Telemach BH u Sarajevu u naselju Grbavica, u ulici Behdžeta Mutevelića na broju 77, zbog čega dio korisnika ove kompanije nema trenutno internet vezu ni kablovski program.

Tehničke ekipe Telemacha su na terenu, rade na ponovnom uspostavljanju usluga i nastojat će da oštećene kablove zamijene što prije, priopćili su iz te kompanije.

Slučaj je prijavljen policiji te je Telemach BH najavio i kaznenu prijavu Županijskom tužiteljstvu Sarajevu protiv nepoznatog počinitelja zbog nanesene štete kompaniji i opstrukcije usluga njenim korisnicima u naselju Grbavica. Očekuju da istražni organi otkriju počinitelje u najkraćem roku.

"Sabotaža i presijecanje kablova, kako sumnjamo, dogodili su se u subotu u tri sata poslije ponoći, za vrijeme ograničenog kretanja stanovništva, propisanog od Kriznog stožera FBiH. Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo uništavanja imovine s namjerom da se nanese šteta kompaniji Telemach i zaustavi isporuka usluge korisnicima.

Poslije mnogobrojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji Telemach BH, svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada i kroz fizičko uništenje imovine", navodi se u priopćenju.

Kompanija Telemach napominje da Kazneni zakon FBiH tretira niz kaznenih djela, od oštećenja tuđih stvari i imovine, do ugrožavanja sigurnosti građana, onemogućavanjem nesmetane komunikacije, posebno s hitnim službama.

Telemach

Na Telemachu više nema Arena Sport kanala

Oni koji putem Telemach gledaju svoje omiljene kanale, više neće biti u mogućnosti pratiti sportska natjecanja na kanalima Arena Sporta, priopćeno je danas iz Arena Channels Grop. "Arena Sport…