Nepoznati počinitelji presjekli tri optička kabla Telemacha, dio korisnika bez interneta

Nepoznati počinitelji presjekli tri optička kabla Telemacha, dio korisnika bez interneta
Telemach

Nepoznati počinitelji presjekli su tri optička kabla kompanije Telemach BH u Sarajevu u naselju Grbavica, u ulici Behdžeta Mutevelića na broju 77, zbog čega dio korisnika ove kompanije nema trenutno internet vezu ni kablovski program.

Tehničke ekipe Telemacha su na terenu, rade na ponovnom uspostavljanju usluga i nastojat će da oštećene kablove zamijene što prije, priopćili su iz te kompanije.

Slučaj je prijavljen policiji te je Telemach BH najavio i kaznenu prijavu Županijskom tužiteljstvu Sarajevu protiv nepoznatog počinitelja zbog nanesene štete kompaniji i opstrukcije usluga njenim korisnicima u naselju Grbavica. Očekuju da istražni organi otkriju počinitelje u najkraćem roku.

"Sabotaža i presijecanje kablova, kako sumnjamo, dogodili su se u subotu u tri sata poslije ponoći, za vrijeme ograničenog kretanja stanovništva, propisanog od Kriznog stožera FBiH. Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo uništavanja imovine s namjerom da se nanese šteta kompaniji Telemach i zaustavi isporuka usluge korisnicima.

Poslije mnogobrojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji Telemach BH, svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada i kroz fizičko uništenje imovine", navodi se u priopćenju.

Kompanija Telemach napominje da Kazneni zakon FBiH tretira niz kaznenih djela, od oštećenja tuđih stvari i imovine, do ugrožavanja sigurnosti građana, onemogućavanjem nesmetane komunikacije, posebno s hitnim službama.

undefined

Na Telemachu više nema Arena Sport kanala

Oni koji putem Telemach gledaju svoje omiljene kanale, više neće biti u mogućnosti pratiti sportska natjecanja na kanalima Arena Sporta, priopćeno je danas iz Arena Channels Grop. "Arena Sport…