Na Telemachu više nema Arena Sport kanala

Televizija zatamnjenje slike
Ilustracija hercegovina.info

Oni koji putem Telemach gledaju svoje omiljene kanale, više neće biti u mogućnosti pratiti sportska natjecanja na kanalima Arena Sporta, priopćeno je danas iz Arena Channels Grop.

"Arena Sport kao lider medu sportskim kanalima u proteklom razdoblju na tržištu kako kompletne regije, tako i Bosne i Hercegovine, a posebno u posljednje dvije godine, investirala je značajna financijska sredstva u poboljšanje kvaliteta sadržaja koji emitira u svom programu", priopćeno je.

"Program je tako obogaćen kupovinom najjače košarkaške lige na svijetu NBA, te produžavanjem ugovora za najpopularnija domaća nogometna natjecanja u regiji - M:tel Premijer liga BiH, Superligu Srbije i Hrvatsku nogometnu ligu koje će gledatelji moći pratiti i u narednim sezonama na kanalima Arena Sport", dodaje se.

"Kao kruna ovih investicija produženi su i ugovori s Uefom za najelitnije nogometno natjecanje svijeta Ligu prvaka, kao i Ligu Europe, te novo natjecanje — Konferencijsku ligu koja počinje sljedeće sezone. Sve tri navedene lige zajedno, Arena Sport će prenositi i u naredne 3 sezone. Šlag na tortu kada su akvizicije u pitanju, jeste i španska La Liga koju je Arena Sport otkupila za narednih pet godina, počevši od sljedeće sezone koja počinje u rujnu 2021", ističu iz Arena Channels Group.

"Sa svim ovim novim sadržajima Arena Sport je željela zadržati lidersku poziciju medu sportskim kanalima, te da bude još zanimljivija gledateljima u cijeloj regiji. Usprkos ovim ozbiljnim investicijama, distributivne cijene Arena Sporta nisu se mijenjale i ostale su prihvatljive svim našim partnerima, odnosno operaterima, posebno u Bosni i Hercegovini", dodaju.

"Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cijena u odnosu na prethodni period nije promijenjena. Usprkos ovakvoj situaciji Arena Sport i dalje ostaje dostupna korisnicima na većem dijelu tržišta Bosni Hercegovine, što nam daje za pravo da vjerujemo da korisnici u svakom trenutku kroz druge operatere, kao što su Moja TV BH Telecoma, Extra TV HT Eroneta i IPTV M:tela, te kablovske operatere širom BiH, mogu se pretplatiti na naše kanale", ističe se.

"Na ovaj način, usprkos iznenađujućem potezu Telemacha, Arena Sport kanali su i dalje ostali lako dostupni svim gledateljima na cijelom području Bosne i Hercegovine", zaključuje se u priopćenju.