NEMA ŽURBE Albanija otvorila granice za turiste, Vijeće ministara BiH zasjeda tek u petak

Granica PCR kontrola
Hercegovina.info

Vijeće ministara BiH zasjedat će u petak 11. lipnja. Početak sjednice zakazan je u 11 sati, a dnevni red bit će objavljen naknadno. Na istom bi se po treći put trebao naći prijedlog o olakšanom ulasku u BiH, što bi značilo da se u zemlju može ući s antigenskim testom ili uz potvrde o cijepljenju i preboljelom koronavirusu unutar šest mjeseci.

Podsjetimo, već dva puta ovaj prijedlog nije dobio zeleno svijetlo. Naime, protiv njega su prvi puta glasali ministri Bisera Turković, Sifet Podžić te Selmo Cikotić, dok je drugi puta i ministar sigurnosti Selmo Cikotić bio za to da se prijedlog usvoji.

Za svoje podignute ruke, Turković i Podžić traže da ministar Grubeša i ministrica Ankica Gudeljević podrže ukidanje viznog režima za državljane Saudijske Arabije.

Stoga su za sutra (utorak 8. lipnja) najavljeni prosvjedi turističkih radnika u Sarajevu. Na prosvjed će se tako zaputiti turistički radnici iz Hercegovine, točnije iz općina Mostar, Čitluk i Ljubuški, ali će im se pridružiti turistički radnici iz cijele BiH. Svi oni ispred Parlamentarne skupštine BiH tražit će da se izglasa ovaj prijedlog kako bi konačno mogli raditi.

I dok se ministri dogovaraju i ucjenjuju i turistička sezona propada, zemlje u okruženje ipak misle o svojim građanima.

Tako je Albanija otvorila granice za turiste bez ikakvih uvjeta u vezi s pandemijom koronavirusa. Za ulazak u ovu zemlju neće biti potreban negativan test na koronavirus, niti bilo kakvi posebni dokumenti, priopćeno je iz albanskog Ministarstva vanjskih poslova.

Hoće li na sjednici Vijeća ministara BiH u petak konačno prevladati zdrav razum i briga za vlastite građane ili će oni i dalje ispaštati zbog politikantstva ostaje nam za vidjeti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.