NEMA RUŠENJA KRIŽA I POSTAJA U STOCU Poništeno rješenje federalnog inspektora

Stolac
Facebook

Federalno ministarstvo prostornog uređenja poništilo je rješenje federalnog građevinskog inspektora o rušenju križeva u Stocu, i predmet vratilo prvostupanjskom organu na ponovni postupak.

Rješenje o poništenju doneseno je po žalbi Općine Stolac izjavljenoj protiv rješenja građevinskog inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove, a potpisuje ga ministar Josip Martić.

O tome kako se federalnim inspektorima žurilo u Stolac već smo ranije pisali. U žurbi da donesu rješenje o rušenju postamenata za križni put, bili su voljni raditi i subotom, kada su se naručili u Stolac, pa došli čak i ranije.

U strci su napravili propuste, o čemu se govori i u rješenju o poništenju njihova rješenja. Rješenje je konačno u upravnom postupku i protiv njega nije dopuštena žalba, navodi se u rješenju ministra Martića.

Usputno rečeno, portal hercegovina.info 14. veljače pitao je Federalnu upravu za inspekcijske poslove je li inspektor Senad Smaić izlazio na teren u Stolac i donosio rješenja povodom brojnih bespravnih objekata, gdje graditelji nisu Hrvati, ili se koncentrirao samo na križni put, koji zapravo još nije izgrađen, dok ovi objekti jesu. Odgovor do današnjeg dana nismo dobili.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.