STOLAC Toliko im se žurilo rušiti križni put, da su došli tri dana ranije od najavljenog

STOLAC Toliko im se žurilo rušiti križni put, da su došli tri dana ranije od najavljenog
Arhiva/hercegovina.info

Federalni građevinski inspektor Senad Smaić naložio je načelniku Stoca Stjepanu Boškoviću da ukloni izgrađeni kameni križ, kao i 14 postamenata na Starom gradu u Stocu.

Federalnim inspektorima toliko se žurilo da su se u Općinu najavili osmi veljače – subotom, pa kad su shvatili omašku - pojavili se tri dana ranije.

Inspektora Senada Smaića smo kontaktirali telefonskim putem, da nam objasne jesu li postupali po drugim predmetima sporne gradnje u Stocu, primjerice graditeljske cjeline Čaršijska džamija sa čaršijom, koja je bez dozvola, ili pak spomenika šehidima, koji je također bez dozvola, i ostalog o čemu smo pisali. Uputio nas je na ured za odnose s javnošću Federalne uprave za inspekcijske poslove, kojem smo poslali isti upit kao i njemu.

Neslužbeno se po Stocu govori da su federalni ispektori dolazili na spomenik šehidima, te su otjerani, što Smaić nije potvrdio.

U jednom od najmirnijih gradova u Hercegovini često se u predizborno vrijeme maše križevima i zastavama, da bi netom nakon izbora gradić utonuo u zimski san.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.