STOLAC Toliko im se žurilo rušiti križni put, da su došli tri dana ranije od najavljenog

Stolac, križni put
Arhiva/hercegovina.info

Federalni građevinski inspektor Senad Smaić naložio je načelniku Stoca Stjepanu Boškoviću da ukloni izgrađeni kameni križ, kao i 14 postamenata na Starom gradu u Stocu.

Federalnim inspektorima toliko se žurilo da su se u Općinu najavili osmi veljače – subotom, pa kad su shvatili omašku - pojavili se tri dana ranije.

Inspektora Senada Smaića smo kontaktirali telefonskim putem, da nam objasne jesu li postupali po drugim predmetima sporne gradnje u Stocu, primjerice graditeljske cjeline Čaršijska džamija sa čaršijom, koja je bez dozvola, ili pak spomenika šehidima, koji je također bez dozvola, i ostalog o čemu smo pisali. Uputio nas je na ured za odnose s javnošću Federalne uprave za inspekcijske poslove, kojem smo poslali isti upit kao i njemu.

Neslužbeno se po Stocu govori da su federalni ispektori dolazili na spomenik šehidima, te su otjerani, što Smaić nije potvrdio.

U jednom od najmirnijih gradova u Hercegovini često se u predizborno vrijeme maše križevima i zastavama, da bi netom nakon izbora gradić utonuo u zimski san.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.