NEMA OTKAZA K'O U HNŽ Preko Žovnice stanje stabilnije, bez posla ostala 161 osoba

Nezaposlenost
Ilustracija / hercegovina.info

Dok se u Hercegovačko-neretvanskoj županiji bilježi veliki broj otkaza, i za samo 3 dana zaprimljeno ih je dvjesto, a stižu i dalje, u Zapadnohercegovačkoj županiji stanje je stabilnije.

Kažu nam da nema promjena u odnosu na uobičajeno stanje.

„U mjesecu ožujku 2020. godine nije bilo značajnog povećanja broja novoprijavljenih osoba na evidenciju nezaposlenih osoba. Broj novoprijavljenih osoba je 224 od čega je 161 osoba prijavljena iz radnog odnosa“, naveli su iz Službe za zapošljavanje ZHŽ.

Broj nezaposlenih u ZHŽ na dan 31. ožujka iznosi 10 524 osobe.

Podsjetimo, Služba za zapošljavanje HNŽ, zbog izvanrednog stanja, prijave je počela zaprimati 24. ožujka, a ono što govore brojke nije nimalo dobro.

„U razdoblju od 25.-27.03.2020. godine (3 dana), Služba za zapošljavanje HNŽ je zaprimila preko 200 zahtjeva za ostvarivanje prava nezaposlenih osoba (novčana naknada i zdravstveno osiguranje) temeljem prestanka radnog odnosa. Zabrinjavajuće su najave računovodstvenih agencija o masovnim otpuštanjima po nalogu svojih komitenata“, kazali su za Hercegovina.info iz Službe za zapošljavanje HNŽ-a.

Koliko je stanje ozbiljno govori činjenica da su se samo iz Čitluka 53 osobe prijavile zbog prestanka radnog odnosa u kratkom razdoblju prijava.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.