TRAŽILI U SUSTAVU PRVOOBOLJELOG Interni postupak protiv 14 graničnih policajaca

Kompjutor laptop pretraga policija
Ilustracija/hercegovina.info

Protiv 14 graničnih policajaca Bosne i Hercegovine pokrenut je disciplinski postupak jer su u sustavu pretraživali prvooboljelog u Mostaru, koji je jutros i preminuo od zatajenja srca, saznaje hercegovina.info.

On je nakon hospitalizacije i otkrivanja virusa tvrdio da nigdje nije putovao, te se javnost dugo bavila pitanjem je li, sada već pokojnik, svjesno zatajio putovanje. Odgovori su se tražili na svim stranama, budući da su službeno bili nedostupni, a kako je u fokusu bilo putovanje granične policajce je zasigurno zanimalo moraju li i oni u samoizolaciju, i jesu li ostvarili kontakt.

Na naš upit je li točno da je pokrenut disciplinski postupak protiv 14 graničnih policajaca jer su u sustavu pretraživali ime prvooboljelog u Mostaru odgovorili su da je postupak u tijeku. „Obavještavamo Vas da Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH provodi interni postupak povodom utvrđivanja činjenica jesu li neovlašteno korišteni podaci iz evidencije osoba nad kojima su provedene detaljne granične provjere, a u vezi s evidentiranim prelascima granice i obavljenim graničnim provjerama nad osobom iz akta veze“, stoji u odgovoru glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican portalu hercegovina.info.

Dolaskom prvooboljelog na odjel za plućne bolesti umjesto na Infektivno počelo se baviti i Tužiteljstvo, a kako je prvooboljeli preminuo, izvjesno je da će priča ovdje stati, a krivci biti oni koji su samo tražili odgovore.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.