NELOGIČNO I NEZAKONITO Dom zdravlja Grude preko natječaja traži automobil, stručnjaci uvjereni u pogodovanje

Dom zdravlja Grude
Grude.com

Nešto više od 23.000 KM bez PDV-a izdvaja Dom zdravlja Grude na novo vozilo. U natječaju je, uvjeravaju stručnjaci, nacrtan model Volkswagen UP 1.0 MP, što je nezakonito.

"Desetine tekstova koje samo napisali u vezi s nezakonitim auto-natječajima koji se, gotovo prema pravilu, nikad ne kažnjavaju, vrlo su lako provjerljivi. Dovoljno je samo tražene specifikacije vozila usporediti sa stanjem na tržištu", piše portal PratimoTendere.

I većina tekstova objavljenih u vezi s nezakonitim auto-natječajima sadržavala je informacije u vezi s tim koje konkretno vozilo je nezakonito nacrtano u natječajnoj dokumentaciji određenog ugovornog organa.

Evo konkretnih detalja. Procijenjena vrijednost nabavke je 23.300 KM bez PDV-a, provodi se transparentni otvoreni postupka, a kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena.

Dakle, traži se vozilo dugo između 3.500 mm i 3.700 mm, međuosovinski razmak maksimalno 2.500 mm, zapremina motora maksimalno tek 1.000 ccm, snaga motora maksimalno 50 kW… Ponovimo, samo četiri mjesta za sjedenje, isključivo sive boje, uz listu dodatne opreme itd.

Tehničke specifikacije iz natječajne dokumentacije jasno upućuju na samo jedan model na tržištu, uvjeravaju stručnjaci iz ove oblasti. Sve ove specifikacije upućuju na vozilo Volkswagen UP 1.0 MP, vozilo koje se tržištu prodaje kao mali gradski automobil.

Napomenimo na kraju da je rok za dostavu ponuda bio 20. ožujka 2023. godine.