NEKAD SU RADILI S IKEOM Radnici tvrtke iz BiH dobili otkaz bez objašnjenja

Nova DIPO radnici
Nova DIPO

Oko 100 radnika tvrtke 'Nova DIPO' Novi Podgraci iz Bosanske Gradiške je prije 14 dana poslano kući bez objašnjenja te još uvijek ne znaju što se događa niti što će biti s njima, dok je, s druge strane, u posjedu Nezavisnih novina odluka kojom je još 31. siječnja skupština 'Nova DIPO' u potpunosti obustavila rad ovog društva.

Kako je za Nezavisne novine kazao Miroslav Stanić, predstavnik radnika Nova DIPO, oni su 1. veljače poslani kući bez bilo kakvog rješenja, ne znaju jesu li na odmoru, na čekanju.

''Ma ništa, pustili su nas niz vodu. Direktor nam se ne obraća, pa smo zbog toga planirali u subotu u 10 sati izaći na prosvjed, koji smo i najavili. Inače 25 ljudi iz tvrtke, i ja među njima, smo pred mirovinu, ali ne možemo otići jer nam nije uplaćen staž već pet godina. Nemamo osnovna prava, ni da se liječimo, niti išta. To je van pameti'', rekao je Stanić.

Prema njegovim riječima, sve je krenulo niz vodu u posljednje dvije i pol-tri godine.

''Nekad smo radili s Ikeom, ali od 2018. godine, kada su najbolje poslovali, prestali su nam uplaćivati doprinose. Prije nekih godinu dana smo podnijeli kaznenu prijavu protiv direktora, kao i Porezne uprave RS, a očekujemo da uskoro počne i suđenje'', dodaje Stanić.

Kako kaže, svi su upoznati s njihovim problemom, ali nitko ne reagira. Inače, u odluci koja je u posjedu Nezavisnih novina piše da društvo “Nova DIPO” Gornji Podgraci nema ekonomskih uvjeta za obavljanje djelatnosti i nastavak proizvodnog procesa.

''Nema ugovorenih poslovnih angažmana niti narudžbi, uslijed čega se proizvodni proces u potpunosti obustavlja, zbog čega skupština društva donosi odluku o prestanku rada društva'', piše u ovoj odluci.

Oni su, navodi se, zadužili direktora da u roku od 30 dana izvrši financijsku analizu stanja društva s pregledom dugovanja i potraživanja, radi donošenja konačne odluke o načinu prestanka rada društva. Ova odluka je donesena 31. siječnja.