NEK SE NAĐE Marušićevoj Marinadi i Badžakovoj Jaffi zadnji dan prošle godine po 200 tisuća maraka, i još siće po Gradu Mostaru

Donko Jović
Fena

Ministarstvo poljoprivrede HNŽ-a na čelu s Donkom Jovićem, tj. Vlada HNŽ na čelu s Nevenkom Hercegom zadnji dan prošle godine iz interventnih sredstava isplatila je poduzeću s jednim zaposlenim 200 tisuća maraka. Radi se o Marinadi, tvrtki Nike Marušića, koji je ujedno ravnatelj županijskog Fonda za zaštitu okoliša.

Identičan iznos, objavio je Žurnal, prebačen je Jaffi iz Blagaja, tj. Nedimu Badžaku. Time se niz poticanja uvijek jednih te istih gospodarstvenika, redovito na zadnjim sjednicama, ovoga puta na sam doček, nastavlja poticati poduzeća koja služe samo direktoru. 

Osim navedenog iznosa Jovićevo ministarstvo je nedavno i Gradu Mostaru prebacilo 25 tisuća maraka Niki Marušiću i 15 Jaffi Nedima Badžaka, ali ne direktno, nego što bi rekli naši stari - po magaretu. Sredstva je isplatio Grad Mostar. 

Prethodno je premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg (HDZ) odobrio je u 2020. da se Marinadi dodijeli 50 tisuća KM interventne pomoći u okviru subvencija privatnim poduzećima. Sredstva su dodijeljena kroz program Ministarstva gospodarstva HNŽ.

Treba kazati da se radi o tvrtki s jednim zaposlenim, a da Niko Marušić ima više takvih. Osim Marinade tu su i Vinine, i spor koji ima s vlastitom obitelji oko pozajmljivanja, a nevraćanja sredstava, što smo objavili jučer. 

Jaffa je, kako smo objavila dobivala poticaje i u materijalu od Donke Jovića, preciznije 2000 maraka za priključak za traktor.