Donko Jović spremio 25 milja Niki Marušiću, a 15 milja Nedimu Badžaku, ali po Gradu

Tvornica za preradu rajčice Kruševo
Hercegovina.info
Ministar poljoprivrede i šumarstva Donko Jović spremio je novih 25 tisuća maraka Niki Marušiću i 15 Jaffi Nedima Badžaka, ali ne direktno, nego što bi rekli naši stari - po magaretu. Sredstva je isplatio Grad Mostar.

Tvornica za preradu rajčice Kruševo

Naime, na popisu neprofitnih organizacija koje, kojem je u posjedu Bljesak.info našli su se profitni Jaffa d.o.o. i Marinada d.o.o. kojima je Grad isplatio gore spomenute iznose. Ukratko, iz Grada su Bljesku kazali da su oni samo isplatili sredstva jer su te organizacije na području Grada Mostara, a kriterije za dodjelu i ostalu proceduru provodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije, preciznije ministar Donko Jović.

Spomenute tvrtke miljenici su Vlade HNŽ-a. Jaffa je dobila nedavno sredstva za poljoprivrednu mehanizaciju, a Marinadi je premijer već prebacivao pozamašne svote novca.


Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg (HDZ) odobrio je u 2020. da se Marinadi dodijeli 50 tisuća KM interventne pomoći u okviru subvencija privatnim poduzećima. Sredstva su dodijeljena kroz program Ministarstva gospodarstva HNŽ.

Treba kazati da se radi o tvrtki s jednim zaposlenim, a da Niko Marušić ima više takvih. 


Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.