NASILNIČKO PONAŠANJE Nemirna noć kod Livna u kojoj je priveden i policajac

Policijsko vozilo
Hercegovina.info

Dana, 10.8. 2023. godine u 4:40 sati službenici Policijske postaje (PP) Livno zaprimili su dojavu od osobe rođene 1977. godine da je pred njenu obiteljsku kuću u mjestu Podgradina (Livno), došao njen susjed rođen 1971. godine sa motornim vozilom marke BMW (u vozilu se pored vozača nalazile i dvije mlađe osobe), te je zatražio pomoć od nje i njenog muža, i tada je priopćio da ga od grada Livna do mjesta Podgradina prati motorno vozilo marke VW Polo (registarskih oznaka Republike Hrvatske), u kojem se nalaze nepoznate osobe.

Na mjesto događaja izašli su službenici PP Livno, nakon obavljenog razgovora došli do saznanja da je osoba rođena 1971. godine dok je upravljala motornim vozilom marke BWV (registarskih oznaka Njemačke) u ul. Župana Želimira u gradu Livnu u jednom momentu naišlo motorno vozilo marke VW Polo, te mu nanijelo manje oštećenje na vozilu. 

Nakon nekog vremena navedeno vozilo (VW Polo) zaustavilo se na benzinskoj crpki na Drinovoj Međi, iz kojeg se izišle dvije osobe, a radi se o L.B. rođen 1998. godine i A.Ć. rođen 1998. godine (policijskom službeniku MUP-a Hercegbosanske županije, koji nije bio u službi), nakon čega se vozač motornog vozila marke BMW prepao i nastavio voziti prema obiteljskoj kući.

Vozilo marke Polo nastavilo ga je pratiti do mjesta Podgradina. Dolaskom do obiteljske kuće vozač BMW-a zatražio je pomoć od svog susjeda osobe rođene 1972. godine u Livnu, nakon određenih prepirki, osobe iz motornog vozila marke VW Polo udaljile su se u nepoznatom smjeru.

U 5:10 sati službenike PP Livno nazvao je A.Ć. i prijavio da je u jednom trenutku, dok se nalazio u mjestu Podgradina kod obiteljske kuće osobe rođene 1972. godine, ta osoba prijetila vatrenim oružjem AP 'kalašnjikov'. 

Od strane policijskih službenika, L. B. (1998.) i A.Ć. (1998.) pozvani su u PP Livno, isti su alkotestirani gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su lišeni slobode i smješteni u prostorije za osobe lišene slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'Nasilničko ponašanje', s tim da je policijski službenik A.Ć. odlukom policijskog komesara privremeno suspendiran. 

Od strane policijskih službenika Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Livno u mjestu Podgradina izvršen je pretres obiteljske kuće i pomoćnih objekata vlasništvo osobe rođene 1972. godine, kojom prilikom nije pronađeno vatreno oružje. O svemu je upoznat dežurni županijski tužitelj, priopćeno je iz MUP-a HBŽ.