NAPUŠTENA VOZILA Kod Posušja spriječeno krijumčarenje ukupno 17 stranaca

Granična policija krijumčarenje osoba Posušje
Ilustracija/GP BiH

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Gorica, u okviru operativne akcije 'Teret', spriječili su krijumčarenje 17 državljana Republike Turske u mjestu Čubrina na području općine Posušje. Naime, 1. svibnja, spriječeno je krijumčarenje devet državljana Republike Turske. Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka. Vozilima su upravljala dvojica državljana Bosne i Hercegovine, N.Đ. (1992.) i Z.I. (1995.).

Prethodno, u drugom slučaju, 29. travnja, službenici navedene postrojbe spriječili su krijumčarenje osam državljana Republike Turske. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se četvero državljana BiH i to: M.O. (1998.), S.S. (1988.), S.S. (1995.) i B.B. (2000.), koji su strane državljane krijumčarili u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, a od kojih je jedno pronađeno napušteno.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužitelji Tužiteljstva BiH, prema čijim nalozima pripadnici Granične policije BiH nastavljaju daljnje mjere i radnje na dokazivanju kaznenog djela 'Krijumačarenje osoba', nakon čega će Tužiteljstvu BiH dostaviti izvještaje o počinjenim kaznenim djelima 'Krijumčarenje osoba'. 

Također, prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH izvršen je pretres vozila i osumnjičenih osoba. Vozila i drugi dokazni materijali koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krijumčarenjima stranih državljana su privremeno oduzeti. O događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.