POSUŠJE Uhićeni članovi kriminalne grupe koja se povezuje s ubojstvom sarajevskih policajaca

Uhićenja kriminalna grupa
Dejan Božić/RAS Srbija

Članovi kriminalne grupe koji su poznati po krađi automobila, a neki su se dovodili i u vezu sa ubojstvom sarajevskih policajaca, uhićeni su u Posušju u akciji sprječavanja krijumčarenja ljudi, navodi Klix.

U noći s petka na subotu, u mjestu Čubrina na području općine Posušje su policijski službenici spriječili krijumčarenje osam turskih državljana. Zaustavljena su dva automobila u kojima su se nalazile četiri osobe s područja Pala i Sokoca iz kriminalnog miljea, a koje su poznate bh. javnosti.

Riječ je o Milošu Obradovu (1998.) protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog ubojstva sarajevskih policajaca, ali je prekinuta zbog nedostatka dokaza, a u međuvremenu su optužene tri osobe - Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, koji su navodno svi članovi iste kriminalne grupe.

Osim Obradova, uhićeni su i Stefan Samadžija, Slobodan Samardžija i jedna ženska osoba inicijala B.B.

Članovi ove ekipe, na čijem je čelu navodno Srećko Trifković, optužen u akciji 'Volan', dovode se u vezu sa nizom teških krađa, ali i likvidacija. Sarajevska policija te državni službenici su tijekom više istraga otkrili brojne informacije o ovoj grupi, a očekuje se da će bar dvije istrage dobiti svoj epilog s obzirom na to da je suđenje u tijeku.