NALAZI Ministar za pitanja boraca FBiH pozitivan na covid-19

Salko Bukvarević
Hercegovina.info

Nakon nekoliko slučajeva virusa covid-19 koji je zabilježen u političkim krugovima, tijekom srijede je stigla i još jedna informacija o zaraženom ministru.

Ministar za pitanja boraca Federacije BiH Salko Bukvarević pozitivan je na virus covid-19 i njegovo stanje je stabilno, rečeno je iz Vlade Federacije BiH.

Prvi nalaz Bukvarevića na ovaj virus od prije 11 dana bio je negativan, a testirao se jer je jedna zaposlena žena u ovom ministarstvu bila pozitivna na covid-19. Bukvarević je bio i u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa predsjednikom Vlade FBiH Fadilom Novalićem, prenose mediji.

Sedam dana nakon prvog nalaza Bukvarević je osjetio blage simptome u vidu povišene temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na virus, piše Srna.

Podsjetit ćemo, kako su premijeri FBiH i RS Fadil Novalić i Radovan Višković, te premijer Hercegovačko - neretvanske županije Nevenko Herceg također dobili pozitivan nalaz na covid-19. Osim njih, pozitivan je bio i predsjednik HDZ Daragan Čović, te članica HDZ 1990 Diana Zelenika, kao i potpredsjednik SDA Safet Softić, te ministar u vlade HNŽ Donko Jović.