NAKON UBOJSTVA OTIŠLI NA PIĆE Poznati novi detalji ubojstva u Sarajevu

ubojstvo Sarajevo
Bosna info

Tri osobe koje su uhićene zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubojstvom švedskog državljanina Harrisa Österdahla i ranjavanjem Elvira Mutića u Sarajevu prebačene su jučer u Tužiteljstvo Sarajevske županije.

Čeka se odluka o pritvoru.

Nema oružja

Osim Olivera Herberta Petera, koji je uhićen na području Sokoca, MUP RS je na Palama uhitio i Libanca Abdela Majida el-Oweita, koji ima švedsku putovnicu, i Šveđanina Konarda Tylusa.

Ali, kako saznaje Avaz, i dalje traje potraga za oružjem koje je korišteno u likvidaciji. Prekjučer na području Pala i Sokoca nisu pronađeni automatska puška i dodatna oprema koja im je poslužila (najvjerojatnije je riječ o prigušivaču).

Sumnja se da su je uništili ili zakopali negdje na području ove općine, ili su imali pomagače koji su ih nakon likvidacije preuzeli.

Inače, istragu vode MUP i Tužiteljstvo ŽS i informacije, barem službene, cure na kapaljku iako su prošla tri dana od likvidacije koja je uznemirila građane Sarajeva, ali i kompletnu bh. javnost.

Iako iza mafijaške likvidacije Österdahla na Stupu stoje plaćene ubojice, još nije poznato, barem ne službeno, kako su saznali gdje ubijeni vođa narkokartela živi te tko ga je izdao.

Nakon ubojstva otišli na piće

Još se utvrđuje i tko je pucao u Österdahla i je li ga likvidirao 19-godišnji Abdel Majid el-Oweit. To će pokazati barutne čestice. No, ono što je novo jest da su El-Oweit i Tylus, nakon što su pobjegli s mjesta događaja, pili u jednoj kavani na Sokocu, odakle su platili 100 eura jednom momku da ih odveze da prenoće na Pale.

Htjeli u Srbiju

U međuvremenu, Herbert je ostao na Sokocu, gdje i uhićen.

No, El-Oweit i Tylus su prespavali u motelu “Dva goluba”, a zatim platili taksisti da ih odveze na Aerodrom Sarajevo. Plan im je, prema svemu sudeći, bio da se domognu Srbije, gdje ih je čekalo vozilo, ali su otkriveni. Uhićeni su na Palama, nedaleko od benzinske crpke “Nešković”. Jedan se odmah predao, drugi je uhićen u kanjonu Miljacke, piše Avaz.

Provjerava se jesu li ubojice došle do Osterdala preko djevojke koja mu je došla u posjet. Nisu točni navodi da su bili na biciklu i imali maske. To su pokazale i snimke videonadzora.