Nakon obilne kiše, u Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

Poplava u Tuzli
TIP.ba

U petak, 24.7. oko 20 sati, Tuzlu je pogodilo olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i nevjerojatno velikom količinom padalina. Prosječna količina padalina za jedan mjesec je oko 90 l/m². Tri četvrtine padalina za cijeli mjesec, na Tuzlu su pale za samo 40 minuta!

Kada se tome dodaju vode koje su se slivale sa padina, može se kazati da na grad nikada do sada nije pala tolika količina kiše u tako kratkome vremenu. U 23 sata održana je sjednica Stožera civilne zaštite. "Proglasio sam stanje prirodne nesreće i sa kolegicama i kolegama dogovorio rad tijekom noći i jutra, s obzirom na velike štete i prijetnju novim padalinama tijekom subote i nedjelje.

Službe zaštite i spašavanja radile su cijelu noć na uklanjanju vode s obzirom da su nanosi sa padina i lišće sa polomljenog drveća zapušili slivnike. Do jutra smo uspjeli osposobiti sjevernu prometnicu. Operativne grupe sastavljene od ljudi iz Službe civilne zaštite, Službe za komunalne poslove, Vodovoda i Komunalca, rade na otklanjanju prepreka na cestama, rješavanju problema u vodotocima, na uklanjanju polomljenog drveća i organizaciji pomoći građanima.

Slijedeći sastanak je u subotu navečer, kada ćemo na osnovu novih informacija odrediti naredne korake", navedeno je iz Ureda za informiranje Grada Tuzla.