NAKON NAŠEG ČLANKA Vlasnik vile u Blagaju ostao bez gradske kante smetljare, a policiji je prijavljen zbog tende

Vikendica vila Blagaj inventar

Nakon jutrošnje objave o gradskoj imovini koja je završila u dvorištu vile Green Beauty u Blagaju vlasnik je zaradio prijavu i ostao bez kante. U Gradu Mostaru šokirani su činjenicom da je gradska kante za smeće završile u dvorištu blagajskih vila, te su komunalci promptno uklonili kantu, a stradat će vlasniku i tenda. 

Tenda koja je zaklanjala sunce gostima dok se kupaju u bazenu, a koja je domen Agencije za Stari grad prijavljena je policiji nakon našeg članka. 

“Poslao sam prijavu MUP-u, ministru, policijskoj upravi Mostar, a sad im šaljem i poštom”, kazao je upitan o tendi u Blagaju Miralem Fajić iz Agencije Stari Grad.

Jasno je da nitko iz Grada nije postavio gradsku kantu za smeće u privatno dvorište, pa se utvrđuje kako je tamo završila. 

“U ovom trenutku, još uvijek nemamo informacije o tome kako se gradska imovina (odnosno stvari-kante i tenda) našla u dvorištu privatne kuće u Blagaju. Grad Mostar na tragu je identifikacije osobe u čijem vlasništvu je kuća, s čijeg bazena su osvanule slike stvari Grada Mostara, s jasnim obilježjima Grada. Inspekcija Grada Mostara nema osnove za reagiranje u predmetnoj situaciji. Grad Mostar će sigurno putem nadležne Službe za komunalne poslove i okolinu kao i putem Agencije Stari Grad, te u konačnici putem Javnog pravobranilaštva, pokrenuti mjere u funkciji vraćanja svoje imovine, kao i sankcioniranja osobe, koja ju je otuđila”, kazali su iz gradske inpekcije. 

Načelnica Odjela za gospodarstvo Grada Mostara Amira Trbonja istaknula je da su zatečeni našom objavom, te da će poduzeti sve što je u skladu sa zakonom. Ubrzo smo dobili i foto dokaz da je kanta uklonjena. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.