NAKON MALINA, PRODAJE SE I MAGLA Solak predložio Vladi da ga privremeno suspendira

Solak Novalić
Arhiva

Tvrtka koja se bavi poljoprivredom "Srebrena malina" dobila je dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva za uvoz respiratoraali tek nakon što je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak već direktno odabrao spomenutu tvrtku da obavi uvoz.

Zbog navedenog skandala, pripadnici policije proveli su u utorak raciju u sjedištu Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu u sklopu istrage o sumnjivoj nabavi respiratora za bolnice u tom entitetu. Istodobno su dobili nalog pretražiti urede tvrtke "Srebrena malina" u Vogošći kod Sarajeva preko koje je nabava i provedena.

S obzirom da se obruč oko glavnih aktera steže, priopćenjem se oglasio Fahrudin Solak koji je Vladi Federacije predložio da ga privremeno suspendira:

"U procesu nabavke respiratora ugovor je potpisan sa kompanijom koja je jedina mogla garantovati da će nam respiratori stići u traženom roku.

Što se tiče svih ostalih pitanja o dobavljaču, profitima i procesu odlučivanja nadam se da će sudski organi ubrzo dati svoje konačno mišljenje. Jedino što vjerujem i očekujem je da će ono biti proizvod činjenica i dokaza, a ne špekulacija i proizvoljnih kvalifikacija i stavova.

Duboko sam svjestan svoje odgovornosti i funkcije koju obnašam. Ne želeći da na bilo koji način umanjim sjajan posao koji je odradila Federalna uprava civilne zaštite, Federalni štab civilne zaštite i cijela Federalna Vlada, predložio sam da me Vlada Federacije BiH privremeno preventivno suspenduje dok se istraga ne okonča i ne utvrdi moja potpuna nevinost", navodi Solak u svom priopćenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.