FOTO  Nacrt zakona o javnom RTV servisu u parlamentarnoj proceduri do kraja mjeseca

HNS, gv hns

..., bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, a razmatran je Nacrt zakona o javnom RTV servisu na hrvatskom jeziku. Nakon sjednice predsjednik HNS-a Dragan Čović novinarima je rekao kako je daleko do izbora da bi se njima bavili te da se treba posvetiti reformskim, socijalno-ekonomskim aktivnostima i stvoriti preduvjete da do kraja godina BiH dobije kandidatski status. Što se tiče Nacrta zakona o javnom RTV servisu, Čović je rekao kako bi se on trebao naći u parlamentarnoj proceduri do kraja ovoga mjeseca. - Tekst je sagledan i vraćen odborima HNS-a koji će slično, kao i prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, biti stavljen u parlamentarnu proceduru do kraja mjeseca - kazao je Čović.

Na novinarski upit o postojanju parlamentarne većine, Čović je ponovio kako ta većina ne postoji. - Parlamentarne većine nemamo, što je jasno i što se vidjelo na razini Federacije BiH i u Parlamentu BiH - kazao je Čović.

Kako je priopćeno je HNS-a, Predsjedništvo HNS-a je zadužilo Odjel za kulturu, medije, sport i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora da u Zakon o javnom RTV sustavu ugradi sitne izmjene kako bi do kraja ovog mjeseca Zakon mogao biti, kao cijelovito rješenje u parlamentarnoj proceduri, priopćeno je iz HNS-a.