NAČELNIK ZEMLJIŠTE DODIJELIO ZETU Pravobraniteljstvo RS podnosi tužbu protiv tvrtke „ECO PRODUCT“

Bratunac

Nakon što smo otkrili aferu bivšeg načelnika Bratunca Srđana Rankića u vezi s dodjelom zemljišta pod 20-godišnji zakup svom zetu,  vlasniku tvrtke „ECO PRODUCT“, klupko nezakonitog djelovanja bivšeg načelnika se odmotava.
 
Piše: Slađan Tomić

Naime, Spin info je u posjedu dopisa Pravobraniteljstva Republike Srpske upućenog zamjeniku načelnika općine Bratunac.

Zamjenik pravobranitelja Republike Srpske Vladan Pejanović obavijestio je Općinu Bratunac da je Pravobraniteljstvo podnijelo tužbu protiv „ECO PRODUCT-a.“

„Obavještavamo Vas da je ovo sjedište zamjenika Pravobranitelja Republike Srpske, postupajući po aktu općine Bratunac, te u skladu sa dostavljenim materijalnim dokazima od strane općine Bratunac, podnijelo Okružnom gospodarskom sudu u Bijeljini, tužbu, u parničnom postupku, u pravnoj stvari općina Bratunac, protiv tuženog DOO ‘ECO-PRODUCT’ Srebrenica radi utvrđivanja ništavnosti ugovora o dodjeli zemljišta u okviru industrijske zone na lokalitetu ‘Ciglana’,  broj: 02-020-325/22 od 27.09.2022. godine i predaje u posjed zemljišta, v.c. 5.000,00 KM“, navodi zamjenik pravobranitelja Republike Srpske.

Bratunac

Podsjetimo, početkom jeseni prošle godine, točnije 27.9.2022., općina Bratunac zaključila je s tvrtkom „ECO PRODUCT“ ugovor o dodjeli u zakup zemljišta u okviru industrijske zone na lokalitetu “Ciglana” ukupne površine od 5.474 m2. Ugovor je zaključen na 20 godina počevši od 1.10.2022. Općinu je zastupao tadašnji načelnik Srđan Rankić, a tvrtku “ECO PRODUCT” zastupao je Rankićev zet Milovan Bojić. Ugovorom je definirano da će se zemljište koristiti isključivo za izgradnju dvije solarne elektrane, a ukupna godišnja zakupnina je 1.642,20 KM.

Spomenuta tvrtka, tvrde izvori Spin portala, nema licencu za proizvodnju solarne električne energije, kao što je navedeno u ugovoru, već se bavi proizvodnjom i reciklažom guma.