NABAVKA I DALJE PROBLEM Grad Mostar uskoro ostaje bez rodnih listova, Služba predlaže prijelazno rješenje

Rodni list

Služba za opću upravu i gradska područja Grada Mostara obavijestila je građane kako su zalihe izvoda iz matične knjige rođenih na samom kraju u Mostaru.

Kako navode u priopćenju, Grad Mostar izvode iz matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH koje je nadležno za izdavanje istih i provođenje natječajne procedure za njihovu nabavu.

Zbog nemogućnosti Grada Mostara da izvrši nabavu izvoda do osiguravanja navedenih obrazaca od strane F MUP-a, predlažu prelazno rješenje, kako bi ublažili navedeni problem, a stranke bile u mogućnosti da ostvare svoja prava u postupcima za koje je potreban izvod iz matične knjige rođenih. 

"Izvod  iz matične knjige rođenih je trajni dokument, pa predlažemo da osobe koje ga već posjeduju, isti kopiraju i ovjere,  te predaju prema svojim potrebama, a da original zadrže kod sebe.
- Osobe koje ne posjeduju izvod iz matične knjige rođenih, a potreban im je u svrhu ostvarivanja određenih prava, mogu zatražiti i dobiti Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih, sa svim podacima koje sadrži izvod iz matične knjige rođenih i isto ima snagu javne isprave.
- Molimo državne organe, škole, visokoškolske i druge ustanove i institucije koje imaju namjeru raspisivati natječaje, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom obrazaca izvoda iz matične knjige rođenih, da potencijalni kandidati isti neće moći dobiti na prijemnim šalterima Grada Mostara, ali da Grad Mostar može u te svrhe izdati Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih", naveli su iz Grada Mostara te zamolili sve građane i korisnike usluga Grada Mostara za razumijevanje zbog navedene situacije.