NA TOP LOKACIJI Zet Hasana Pekušića izgradio potpuno ilegalni objekat u Južnom logoru

hasan pekušić, luk, vijesti
Hercegovina.info

Da je ljubav na relaciji HDZ i SDA u Mostaru oduvijek cvjetala pokazuju zorno i primjeri bespravne gradnje u Mostaru gdje je svatko na 'svojoj' strani gradio i radio što hoće.

Vlasnik HP Investinga Hasan Pekušić bespravno je gradio i u Malom Polju, a članovi mu obitelji na top lokaciji - na Bišću polju, ispod RMC-a, također bespravno.

Graditi u središtu grada, industrijskoj zoni bez ikakva papira usudili su se samo najbliži stranci. Nije na odmet ovdje se prisjetiti zvučnog zapisa gdje preminuli gradonačelnik Ljubo Bešlić kaže: “što Salem (opa. još akutalni predsjednik GV Mostar) kaže, Ljubo potpiše”. Salem će se i u televizijskim sučeljavanjima hvaliti HP Investingom, kojem bi kao najčešće biranom izvođaču radova u Mostaru morao biti podignut i spomenik.

Poslali smo zahtjev za inspekcijski nadzor za još jedan objekt Pekušića, odnosno zeta i kćeri Hasana Pekušića, koji je bez ikakvih dozvola.

Temeljem zahtjeva za inspekcijski pregled podnešen od strane portala Hercegovina.info da se na poslovnom objektu „LUK“, Bišće polje bb izvrši inspekcijski pregled utvrđeno je da je, gle čuda, i taj objekat ilegalan.

vijesti,hasan pekušić,luk

"Urbanističko građevinski inspektor je izvršio inspekcijski pregled i utvrdio da je poslovni objekt izgrađen na k.č.2410/253 k.o. Mostar, gabaritnih dimenzija cc-a 30.0 x 20.0 m (visoko prizemlje). Objekt je izgrađen 2014. i u funkciji je (oprema za centralno grijanje). Investitor ne posjeduje odobrenje za građenje, ali je isti podnio zahtjev za izdavanje urb.suglasnosti dana 07.03.2014.god. i isti obnovljen dana 21.11.2018.god. i predmet nije riješen u Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara. Investitor je dobio urbanističko tehničke uvjete dana 12.03.2014. godine, ali je rok važenja istekao. Pošto se postupak vodi u Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara i postupak nije riješen, inspektor je donio zaključak o prekidu postupka do okončanja postupka u Odjelu za urbanizam i građenje”, kazao je u odgovoru našem portalu urbanističko građevinski inspektor Marin Musa.

HP Investing je inače omiljeno poduzeće SDA-u, uz Amiteu, kojom se također predsjednik GV Mostara ponosi. Prema podacima s portala Javnih nabavkih dobio je milijune maraka gradskih poslova. Bespravna gradnja im nije strana, pa smo im radove zaustavljali i u Malom Polju, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li im nova gradska vlast legalizirati potpuno bespravni, a davno završeni objekt u Južnom logoru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.