NA POMOLU PREKID ŠTRAJKA PROSVJETARA U ŽZH Vlada danas prihvaća sporazum povećanja plaća za djelatnike u srednjim školama!?

nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama žzh, vlada ŽZH, nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama žzh, slobodno novinarstvo, opći štrajk, mobiteli, mobiteli u školama, škole
vrisak.info

Prosvjetari srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke koji su u generalnom štrajku još od 24. studenog, isti bi uskoro mogli prekinuti budući da je na pomolu dogovor s Vladom ove županije.

Naime, kako je za Hercegovina.info potvrdila Jasminka Petric predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama, na sastanku s ministrom financija ŽZH Tonijem Kraljevićem, koji se dogodio u utorak, oni su dobili prijedlog o povećanju plaća.

"Ministar financija pred nas je stavio prijedlog ugovora o povećanju plaća za 10 posto kroz koeficijente. Mi smo danas na skupštini Sindikata usvojili i usuglasili taj prijedlog. Isti će se danas naći na sjednici Vlade ŽZH koja je u tijeku i na njima je hoće li ga prihvatiti. Mi sada očekujemo da nas pozovu iz Vlade. Ukoliko Vlada prihvati prijedlog, potpisuje se sporazum i to će označiti završetak generalnog štrajka u srednjim školama", rekla je Petric.

Iako je predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić prije nekoliko dana rekao kako nikakvih povećanja plaća neće biti, do toga bi danas ipak moglo doći na zadovoljstvo svih, a naročito prosvjetnih djelatnika.