FOTO  Na ovom mjestu u Međugorju pravit će se odličan sportsko-rekreacijski centar

Sportski centar Međugorje
Ilustracija/Hercegovina.info

Urbanistički plan Međugorja između ostalog predviđa u Međugorju kao urbanom naselju i gradnju objekata sportsko rekreacijske namjene. Takvi objekti znatno obogaćuju život u urbanim naseljima posebno u onim preizgrađenim i predstavljaju prave oaze za druženje i zabavu što je inače veliki nedostatak u mnogim urbanim naseljima.

"Već duži niz godina intencija Vijeća mjesne zajednice Međugorje jeste uređenje takvih površina i puno pažnje smo posvetili stvaranju novih površina koje će dati ljepšu sliku našem mjestu. Zato smo već ranije građevinskoj službi uputili zahtjev da se ugradi u Urbanistički plan javna površina od cca par tisuća kvadrata u 'Dojnjoj mali', za koju smo već izradili idejni projekt te za površine na 'Ćorkovom docu' i borovoj šumi na Krstinama", kažu iz MZ Međugorje.

Gradnja ovog sportsko rekreacijskog i zabavnog centra biti će na lokaciji starog igrališta Sivrići koje se nalazi na jednom dijelu parcele, dok se na drugom nalazi nisko i visoko raslinje.

Sportski centar Međugorje

Površina je to od cca 8000 metara četvornih. Projekt je pokrenut na inicijativu mještana i članova Vijeća mjesne zajednice.

"Ovaj projekt planiramo realizirati kroz duži period u više faza ovisno o financijskim sredstvima kroz razne natječaje za dodjelu sredstava. Cijeli projekt trebao bi koštati oko 500.000 maraka", rekli su nam iz MZ Međugorje.

Planirano uređenje javne površine pružit će kvalitetnije estetsko-funkcionalno okruženje, a koje odgovara potrebama mještana i posjetitelja. Kako kažu iz MZ Međugorje, cilj zahvata je ponuditi nove javne sadržaje koji nedostaju, a potrebni su radi dizanja kvalitete života u Međugorju. 

Projekt tako obuhvaća:

-Centralni višenamjenski trg čiji će plato djelomično biti natkriven, a na kojem će se nalaziti zona sa slastičarnom i kafićem, ali i fontana

-Popločanu šetnicu

-Zone sa sportsko-rekreacijskim sadržajem (boćalište, basket igralište, malonogometno igralište s tribinama, prostor za stolni tenis te fitnes na otvorenom)

-Parking prostor koji je u Međugorju deficitaran

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.