NA IZLAZU IZ BIH Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Gužva granični prijelazi
HAK

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 

Zbog novogodišnjih praznika do 4. siječnja do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritorij Bosne i Hercegovine (na teritorij RS-a do 3. siječnja do 24 sata), priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama se savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na cesti. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralne ceste M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) prometuje se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnoj cesti Živinice-Stupari, navodi se u priopćenju BIHAMK-a.