FOTO  Muškarac u Širokom Brijegu uhvaćen sa speedom, ecstasyjem i marihuanom

Droga
MUP ŽZH

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg su u srijedu 8. ožujka 2023. godine u 14:00 sati, na Trgu Ante Starčevića u Širokom Brijegu, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke Mecedes B 180, BH registracijskih oznaka, kojim je upravljao I.I. (39) iz Tuzle, dok se na mjestu suvozača nalazio M.D. (36) iz Tuzle, priopćeno je danas MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Tom prilikom policijski službenici su kod imenovanog I.I. pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta jednu kutiju od cigareta u kojoj se nalazi suha zeljasta biljna tvar koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana i metalnu kutiju u kojoj se nalazi sadržaj koji asocira na opojne droge speed, ecstasy i marihuana.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg je nad I.I. provedena kriminalistička obrada kojom prilikom je ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ”Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz članka 239. KZ F BiH.

Policijski službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta protiv I.I. (39) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu opisanom u čl.239 KZ F BiH, priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.