MUP HBŽ O GURANJU ŽENA “Policajci nisu naguravali nikoga, već su oni bili ometani od strane mještana”

Livno,tušnica,izvor,voda,bušotina,Vlada HBŽ,MUP HBŽ,prosvjed Livno,vijesti
Screenshot

Epilog jutrošnjih prosvjeda u Livnu oko eksploatacije izvorske vode je šest osoba privedenih u policijsku postaju Livno. Dok se javnost zgražava na snimke koje su se pojavile u javnosti, gdje specijalci naguravaju goloruke žene koje pjevaju crkvene pjesme iz MUP-a HBŽ tvrde da naguravanja nije bilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Pripadnici policije nisu naguravali nikoga već su bili ometani od strane grupe mještana u obavljanju službene radnje”, kažu iz MUP-a HBŽ na upit Hercegovina.info portala jesu li specijalci naguravali goloruke žene i zašto. Na upit koliko je osoba uhićeno, kazali su da “niti jedna osoba nije uhićena već je 6 osoba privedeno u prostorije PP Livno”.

Upitani koji je razlog njihova privođenja kažu:

“Razlog je čl. 7 Zakona o javnom redi i miru HBŽ (ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti u obavljanju službenih radnji)”.

Na upit o broju ozlijeđenih kažu da je nekoliko osoba potražilo liječničku pomoć.

“Tri osobe su u prostorijama PP Livno tražile liječničku pomoć, pružena im je u Domu zdravlja Livno, a jedna je osoba upućena u Županijsku bolnicu Livno na daljnje liječenje. (kod svih se rade o lakšim tjelesnim ozljedama”, naveli su iz MUP-a HBŽ za Hercegovina.info.

Obzirom da nije bilo naguravanja između mještana i policije, te su mještani, kako tvrdi MUP ometali policiju postavlja se pitanje jesu li se osobe koje su tražile liječničku pomoć samoozlijedile i kako su se samoozlijedile i zašto baš danas.

Podsjetimo, na prosvjed šačice mještana poslano je jutros više vozila specijalnih policajaca, koji su, kako je razvidno sa video snimaka u jednom trenutku naguravali goloruke žene koje su pjevale crkvene pjesme. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.