MOŽETE MISLITI Mjere sigurnosti u BiH podignute na višu razinu

Sipa, droga, uhićenja, droga, Sipa, koronavirus, Federalno ministartstvo zdravstva, afera respiratori, uhićenja, Sipa, krijumčari, Sipa, pretresi, transfer, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, Tomislavgrad, Posušje, Sipa, akcija cedevita, cedevita, Sipa, po
Ilustracija/Facebook

Sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini podigle su razinu pozornosti u svjetlu prijetnji od terorističkih napada od kojih strahuje Europa, a uslijed bojazni od prelijevanja krize s Bliskog istoka. Ovo je za N1 izjavio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

“Vidite što se događa u Francuskoj, što se događa i u Austriji da je isto digla nivo opasnosti od terorizma na veći stupanj, ono što mogu kazati jest da je u ovom trenutku sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini dobra”, rekao je Nešić.

On je istaknuo kako sigurnosne agencije u zemlji uspješno izvršavaju svoje redovne zadatke, te da očekuje da tako i ostane.

“Pratimo događaje kako u regiji tako i u svijetu i očekujemo da nas nijedan događaj neće iznenaditi”, rekao je.

Podsjetimo, zbog opasnosti od terorizma u Francuskoj je evakuirano osam aerodroma, sve nakon dojava o bombama koje je navodno uputio ISIS. Stupanj upozorenja na opasnost od terorističkog napada u Austriji je podignut s trećeg na četvrti stupanj. Zbog opasnosti od terorizma Italija će uvesti unutarnje kontrole na granici sa Slovenijom, a prema saznanjima N1 isti potez povući će i Slovenija na granici s Hrvatskom i Mađarskom.