Mostarski radnici McDonaldsa dobili otpremnine, nastavljaju borbu

McDonalds Mostar

Radnici McDonaldsa, koji su naprasno dobili otkaz pred blagdane dobili su otpremnine, saznajemo od njihovih odvjetnika, a nastavlja se borba za njihova prava. Dobili su naprasan otkaz.

Umjesto novogodišnje čestitke poslani su kućama. Podsjetimo, 19 djelatnika McDonalds korporacije u Mostaru, dana 31.12.2022.godine, iznenada su dobili otkaz ugovora o radu sačinjen između njih i društva ''Gliese 581g'' d.o.o. Sarajevo, kao poslodavca. Istim rješenjima otkazan im je ugovor o radu sa danom 31.12.2022. godine bez otkaznog roka, a zbog ‘opravdanih ekonomskih uvjeta’ kako je to navedeno u rješenju. U obrazloženju rješenja se navodi da je do prestanka potrebe za radom zaposlenika, odnosno otkazivanja ugovora o radu kao tehnološkog viška došlo uslijed zatvaranja McDonalds restorana, na osnovu rješenja Općinskog suda u Sarajevu od 28.12.2022.godine, a  kojim se nalaže zabrana rada ili angažiranja u bilo kojem McDonalds restoranu u Bosni i Hercegovini.

Djelatnici, od kojih je većina bila izuzetno osposobljena za rad u McDonalds restoranu i koji su većinom imali ugovore na neodređeno vrijeme, angažirali su Zajednički odvjetnički ured Nada Dalipagić, Jelena Dalipagić Crnjac i Goran Crnjac za zaštitu njihovih prava u radnom odnosu, a koji se odnose na isplate plaća, regresa i otpremnina.