MOSTAR Radončić izbacuje Anela Kljaku iz SBB-a zbog krađe glasova, pozvao SDA da se riješi Salema Marića

Gradsko vijeće Grad Mostar
hercegovina.info

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prevara na posljednjim izborima u Mostaru, odnosno krađe glasova.

Zanimljivo je da je Radončić također kazao da će od SDA tražiti da izbaci Salema Marića. Kljako je šef Gradskog odbora SBB-a Mostar. Salem Marić je predsjednik GO SDA Mostar i novi predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

"Krali su jedni od drugih, ali su krali i unutar pojedinih lista. Mi ćemo isključiti ovog čovjeka, jedan čovjek iz SBB-a krao je glasove svojih kolega, zajedno sa svojim prijateljem iz SDA. Ali ću moliti i gospodina Izetbegovića da izbaci Marića (Salema, op.a.), jer su oni to zajedno radili", rekao je Radončić u emisiji Telering, prenosi Klix.

Njih dvojica su, podsjetimo, bili na meti optužbi za krađu glasova. Nakon što je SIP ponovno prebrojao glasove s pojednih mjesta u Mostaru, utvrđeno je da su njima dopisivani glasovi na račun drugih kandidata unutar liste Koalicije za Mostar.

Podsjetimo i da je nakon ponovnog brojanja glasova došlo do oduzimanja jednog mandata SBB-u i dodjeljivanja Prvoj mostarskoj partiji. Radončić je i ranije govorio da SIP mora preuzeti odgovornost i narediti ponovno brojanje svih glasova sa svih biračkih mjesta u Mostaru jer se, kako je govorio, očigledno radi o ogromnom lopovluku.