FOTO  MOSTAR 2020. Osam ruševina u 200 metara u strogom centru grada

Mostar ruševine
hercegovina.info

Mostarci koji su se rađali u vrijeme rata danas imaju blizu trideset godina, a grad u kojem žive još nije zaliječio ratne rane. Užim središtem grada još se ne može sigurno proći, budući da za jakih bura prijeti opasnost od obrušavanja brojnih objekata.

Bulevar, Šetalište, Titova vrve objektima koji četvrt stoljeća od minulog rata nisu sanirani. Problem sanacije mostarskih ruševina samo je jedna od onih koji će zateći novog gradonačelnika i vijećnike, a kako nema sučeljavanja programima, nije jasno kako se koja stranka misli pozicionirati u odnosu na ovaj problem.

U samom središtu grada, neposredno uz park Zrinjevac smještena je i Staklena banka, gradsko ruglo, o čijoj smo obnovi pisali. U veljači ove godine su za naš portal potvrdili da su u tijeku aktivnosti na izradi projektnog programa i projektnog zadatka za objekt poslovne zgrade „Staklena banka“ u Mostaru, ul. Kralja Zvonimira b.b.

„U razdoblju koji slijedi, izvršit će se raspisivanje Javnog natječaja za izradu Idejnog rješenja i glavnog projekta za objekt poslovne zgrade „Staklena banka“ u Mostaru, ul. Kralja Zvonimira b.b., po čijem će se završetku izvršiti i raspisivanje Javnog natječaja za izvođenje radova“, potvrdili su iz glavnog tajništva federalne Vlade. Od tada do dana ništa se nije dogodilo, barem što bi moglo biti vidljivo na objektu banke. Ona i dalje služi kao noćno skrovište i dnevni javni toalet. 

Kada su u pitanju ruševni objekti u Mostaru, treba kazati da je i jedan radnik u petak ozlijeđen, nakon što je na njega pao dio ruševine u kojem se nekada nalazila Nama u Mostaru. 

Ponukalo nas je to da fotogalerijom prezentiramo koliko je neobnovljenih objekata u Mostaru, a na koncu smo 2020. godine.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.