MOGLI I RUČATI NEGDJE ZA TE NOVCE Dva antigenska testa u Zračnoj luci Sarajevo platili 90 maraka

Antigen testiranje
Ilustracija/hercegovina.info

Dvoje bh. žitelja, naših čitatelja, po povratku u tuđinu zatekla je cijena antigenskog testiranja u Zračnoj luci Sarajevo. Naime, dva antigenska testa platili su čak 90 maraka.

“Da smo znali sigurno bi se testirali negdje drugo. Ovo je ipak malo previše”, kažu nam čitatelji, koji su kao dokaz proslijedili i fiskalni račun.

Antigensko testiranje u ovlaštenim laboratorijima u BiH košta od 25-30 maraka, a antigenski testovi za kućnu upotrebu u ljekarnama se mogu kupiti već po cijeni od 5.90 maraka(Mostar), ili 14.95(Apoteke Sarajevo).

Zanimljivo, Zračna luka Sarajevo je na službenim stranicama objavila da putnici, ali i svi ostali građani mogu izvršiti testiranje na nazočnost koronavirusa. Naveli su da poliklinika Eurofarm, s kojom je sklopljen ugovor o suradnji na Zračnoj luci vrši antigensko testiranje, te je navedeno da je cijena testa 45 maraka.

Zračnoj luci Sarajevo uputili smo upit nije li antigensko testiranje na Zračnoj luci ipak malo preskupo, budući da se u poliklinikama u Mostaru i Sarajevu može obaviti po cijeni od 25-30 maraka. Kazali su nam da su upit proslijedili Eurofarmu, te će nam odgovoriti nakon njihova očitovanja.

Ista klinika, što smo ustanovili provjerom u centralnom laboratoriju u Sarajevu antigensko testiranje u gradu obavlja za 29 maraka. Zbog čega je isto u Zračnoj luci Sarajevo čak 16 maraka skuplje po jednom testu, pitanje je na koje čekamo odgovor.  

"Ova usluga je uvedena u skladu za zahtjevima i očekivanjima naših putnika, čime je Sarajevski aerodrom, postao jedan od prvih u regiji koji je za svoje putnike, ali i ostale građane uveo ovu pogodnost, a što sve bitno olakšava putovanja građanima u vrijeme pandemije COVID19", hvale se u Zračnoj luci Sarajevo. Putnici se sigurno i osjećaju olakšano, ali u novčanicima. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.