MO PARKING JE GO' "Jadni mladić se zacrvenio i rekao da im je naređeno da pišu kazne ovako jer sustav ne radi..."

MO Parking kazna

Naša čitateljica poslala je samo još jedan u nizu dokaza kako su kontrolori izloženi pritisku zbog odluka rukovodstva Mostar parkinga koji ih šalje da ofrlje napisanim kaznama prepadaju građane Mostara te 'živim zidom u narančastom' žele prekriti svoju odgovornost zbog sustava koji ne funkcionira duže od mjesec dana.

"Imam uredno plaćenu godišnju kartu, a jutros mi je kontrolor napisao kaznu. Pošto sam se tu zatekla pitala sam ga kako i zbog čega, jadni mladić se zacrvenio i rekao da im je tako naređeno jer sustav ne radi i da je najbolje da odem u poslovnicu riješiti problem", kaže Doris Martinović za hercegovina.info navodeći da je kupila godišnju kartu upravo iz razloga da ne mora 'skakati' po poslovnicama.

MO Parking kazna
MO Parking kazna

Ovaj, kao i mnogi primjeri lupanja kazni zorni su primjer amaterske malonogometne taktike koja se u nekreativnosti i nemoći svede na APP - Ako prođe, prođe te se nadaju da će u lovu naslijepo što više auta pogoditi, ali i prestrašiti one koji neće puno razmišljati hoće li ili neće platiti kaznu. U menadžmentu poduzeća su se očito odlučili na ovu igru dok banjolučki sustav ne profunkcionira u potpunosti umjesto preuzimanja odgovornosti i isprike građanima Mostara.

Podsjetimo, direktor Ivan Barbarić odlučio je isprobati stranačku funkciju pa je sebe i svoj uži krug suradnika počastio besplatnim parking kartama, a osim neplaćanja kao što čine svi oni koji plaćaju i parking i njega, tjednima je šutio o nefunkcionalnosti sustava i raskolu s UNIS-om koji je prvotno radio sustav i aplikaciju za MO Parking pa je 'odlučio' ponuditi besplatan parking u vrijeme blagdana i najvećih turističkih dolazaka, da bi na koncu nenaplaćivanje kazni pravdao kišom i prilagodbom građana na nešto novo što još ne postoji.

Direktor Barbarić se nakon toga dosjetio ili je mu je netko šapnuo da bi bilo pametno da svog Passata s kojim nije plaćao parking prebaci na nekog drugog, što je i učinio pa sad i dalje može unutar stranke pričati o zlim babarogama i trovačima iz medija, a sebe tješiti da je plaćao parking. U iščekivanju nove lavove basne, svjedočimo brojnim građanima koje se pokušava namarčiti poput Doris koji plaćaju ono što ne plaćaju ni tigrovi koji su uveli plaćanje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.