FOTO  Mladić ide u zatvor zbog prometne u kojoj je poginula mlada plivačica Ana. Njezini roditelji tvrde da je krivac netko drugi, a ne on

Trebinje, Hercegovina, sud
Hercegovina.info

Obitelji Nemanje Kojovića i Zorana Čučkovića danas su u nazočnosti velikog broja Trebinjaca održali prosvjed ispred Palate pravde u Trebinju, a nakon odluke Osnovnog suda u Trebinju, da na osam mjeseci zatvora pravosnažno osudi Nemanju Kojovića, zbog prometne nesreće 2016. godine u kojem je tragično nastadala mlada plivačica Leotara Ana Čučković.

Podsjetimo, u tragičnoj prometnoj nesreći, koja se dogodila prije 6 godina u mjestu Čičevo na putu Trebinje – Herceg Novi, život je izgubila talentirana trebinjska plivačica, tada maturant Ana Čučković.

Trebinjski suci i tužitelji  poslije 6 godina suđenja sav teret su svalile na nedužnog Nemanju Kojovića tvrde obitelji Čučković i Kojović.

"Zahtjevamo da se poništi to rješenje i da se sačeka razmatranje žalbe pred Vrhovnim sudom Republike Srpske. Tu smo uz žalbu priložili i dokaz kojim se jasno dokazuje tko je kriv za prometnu nezgodu sa smrtnim ishodom", kaže Zoran Čučković, otac nastradale Ane Čučković, pokazujući novinarima papir koji dokazuje krivicu tog drugog lica, pa nastavlja­: "Nemanja Kojović nije kriv. To pokazuje i ovaj papir. Žele da ga stave u zatvor, a bojim se da netko od njih vrlo brzo ne završi u zatvoru. Ovaj proces traje šest godina, a na samom početku suđenja vještak iz Njemačke je rekao da sve može završiti za četiri mjeseca. Tjeraju nas da pravdu uzmemo u svoje ruke", istaknuo je Čučković za hercegovina.info.

Kojović je osuđen na 8 mjeseci zatvora pravosnažnom presudom koju je donijelo vijeće Okružnog suda u Trebinju. Obitelj Kojović i Čučković tvrde da ne postoji dokaz da je Nemanja počinio neki prekršaj i nema nikakvu odgovornost za sudar, jer je propisno svraćao kući u Čičevo na isprekidanoj liniji, dok je pokojna Ana poginula u vozilu koje je preticalo velikom brzinom kolonu automobila na isprekidanoj liniji, i tom prilikom udarilo u Nemanjino vozilo koje je propisno svraćalo na dozvoljenom mjestu i kretao se 20 kilometara na sat, moglo se čuti na današnjem prosvjedu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.