MJEŠTANI MOGU ODAHNUTI Supermarket na Buni srušio septičku jamu koju je počeo graditi

Namex Buna

Supermarket 'Namex' po nalogu postupajućeg inspektora prije nekoliko dana srušio je spornu septičku jamu u mostarskom prigradskom naselju 'Buna'.

Još početkom mjeseca pisali smo da mještani upozoravaju i apeliraju na gradske vlasti oko septičke tvrdeći da bi mogla ugroziti tamošnje stanovništvo budući da je napravljena bez dna i da bi tu trebao završiti raznorazni otpad.

Kako hercegovina.info saznaje od mještana, investitor će moći praviti novu septičku jamu kada ista bude u skladu sa zakonskim propisima.

Podsjetimo uz postojeći objekt novog 'Namexovog' supermarketa mještani su tvrdili da se gradi ilegalno septička jama za potrebe trgovine. U razgovoru za naš portal istaknuli su da nemaju ništa ni protiv Namexa niti septičke jame, ali su zabrinuti zbog razloga izgradnje iste kad se mogu spojiti na kanalizaciju kao i svi lokalni stanovnici.

Namex Buna

Zabrinutost zbog izgradnje septičke izrazilo je 20-30 kućanstava koji naglašavaju da bi mogli biti direktno ugroženi budući da će u sklopu objekta biti mesnica i pekarnica te strahuju da bi sav otpad neselektirano mogao završiti ispod zemlje.

"Kao što možete vidjeti, oni su ostavili šuplje dno kako bi tlo upijalo otpadne vode. Na teren je prije par dana izašla inspekcija i utvrđeno je kako nisu imali projekt niti građevinsku dozvolu, a inspektor je dobio samo urbanističku suglasnost. Radovi su stoga obustavljeni", kazao nam je predstavnik mještana.

Odmah nakon prijave mještana iz naselja 'Buna' na teren je promptno izašla gradska inspekcija koja je utvrdila nepravilnosti od strane investitora te zatvorila navedeno gradilište, a kako vidimo, nakon dva tjedna naredila i rušenje objekta u izgradnji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.