MITO OD 10 TISUĆA EURA Po nalogu Tužiteljstva uhićen 38-godišnji zaposlenik Tužiteljstva

Uhićenje SIPA
Ilustracija

Postupajući u odnosu nulte tolerancije prema pojavama koruptivnih aktivnosti, u akciji po nalogu Tužiteljstva BiH, lišen je slobode osumnjičeni Mustafa Vrabac (1985.), zaposlenik Tužiteljstva BiH. Aktivnosti su proveli policijski djelatnici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Sarajevske županije.

Osumnjičeni je pod istragom da je, u proteklom razdoblju, stupio u kontakt s jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10 000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i zaposlenika Tužiteljstva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju tužiteljstva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog kaznenog djela 'Primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem' iz članka 219. KZ BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima. 

Glavni tužitelj naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužiteljstva BiH. 

Tužiteljstvo BiH i glavni tužitelj pozivaju građane, da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinitelji tih aktivnosti zaposlenici institucija i agencija za provedbu zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala s ciljem odstranjivanja korumpiranih zaposlenika iz svih institucija, a naročito agencija za provedbu zakona, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.