MIRO DŽAKULA NAPUSTIO UNO BiH Jedan je od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje fotelje šefa Elektroprijenosa

Miro Džakula

"Miro Džakula je 25. rujna podnio zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa“, potvrđeno je za portal Capital.ba iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH). Na čelu ove ustanove Džakula je proveo više od 10 godina.

U odgovoru na pitanja portala, iz UNO BiH preciziraju da je Džakula, prije imenovanja na mjesto direktora, bio šef Odjela za poreze Regionalnog centra Mostar.

„Džakula je bio državni službenik Uprave sa stalnim rasporedom na radnom mjestu šefa Odjela. Nakon isteka mandata na mjestu direktora, institucija je bila dužna vratiti službenika na radno mjesto iste razine za koju ispunjava uvjete, ali ne nužno i na isto radno mjesto“, dodaju iz UNO.

Miro Džakula nije odgovarao na pozive novinara ovoga portala. Mediji su ranije objavili da je on jedan od najozbiljnijih kandidata za novog direktora državne kompanije „Elektroprijenos BiH“.

Na čelu ove kompanije dva mandata proveo je Matan Žarić, kome je ljetos istekao mandat, a trenutno su u tijeku pregovori o tome kojoj će političkoj opciji pripasti ta funkcija.

Druga opcija koju su mediji spominjali je ona da nakon UNO BiH preuzme funkciju glavnog revozora FBiH.