Ministarstvo prometa potvrdilo: Talijani žele izgraditi i otkupiti cijeli koridor 5C

koridor vc
koridor vc
Predstavnici ove tvrtke posjetili su jučer Ministarstvo prometa i komunikacija BiH, gdje su razgovarali s ministrom Ismirom Juskom.

Oni su predložili da dobiju koncesiju na cijeli koridor 5C. Da pojasnimo, to bi značilo da bi oni napravili preostali dio koridora (oko dvije trećine) svojim novcem i radnom snagom, ali bi autocesta ostala u njihovom vlasništvu nekoliko desetljeća i oni bi naplaćivali cestarinu. To znači da bi mogli investirati više milijardi maraka svojeg novca. Kao drugu opciju su ponudili da budu klasični izvođači radova uz cijelu domaću operativu i strojeve, ali da BiH osigura sredstva.

Osim toga, pokazali su interesiranje i da sudjeluju u gradnji tunela „Prenj" ukupne dužine oko deset kilometara, jer, kako su rekli, posjeduju veliko iskustvo i svu tehničku opremu za izvođenje ove vrste radova.

„Njima bh. građevinsko tržište nije nepoznato, jer su već ranije pokazivali interes za gradnju Koridora 5C putem međunarodnih tendera. Dobro poznaju ovu oblast i pozvali su nas da ih posjetimo u Italiji u narednom periodu", rečeno je Avazu iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa