Ministar Opsenica po drugi puta poziva na pregovore u privatni hotel

Vlada HNŽ Pregovori
hercegovina.info

Sutra se u Mostaru održava drugi sastanak pregovaračkih timova Vlade i sindikata zdravstva. Isti će se ponovno održati u privatnom hotelu.

Iz sindikata zdravstva nam kažu da oni nisu odlučivali o mjestu pregovaranja, već su oba puta u pozivu dobili lokaciju – privatni hotel Ante Vidačka. 

“Pozivamo Vas na drugi sastanak Pregovaračkog tima reprezentativnog sindikata – Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Pregovaračkog tima Vlade HNŽ/K za petak, 19. veljače u 10 sati i 30 minuta u hotelu “Mostar”. S poštovanjem, ministar Goran Opsenica”, navodi se u pozivu upućenom sindikatima. Opsenica je inače na čelu kriznog stožera HNŽ-a u borbi protiv pandemije, koje se nije bojao kada je nakon prve prosvjedne šetnje izjavu davao u zatvorenom holu Vlade brojnim novinarskim ekipama. 

Vlada HNŽ Pregovori

Zanimljivo, članovi pregovaračkih timova u hotelu Mostar sjede bez posebna razmaka, te su na taj način mogli sjediti i u dvorani gdje se održavaju sjednice Vlade HNŽ-a. U svakom slučaju postojala je i opcija Vijećnica.

Iz Vlade odgovor na upit zašto se sjednice održavaju u privatnom hotelu kažu zbog prostora - tj. epidemije, s obzirom da je članova pregovaračkih timova puno.