Ministar MUP-a RS nakon uhićenja policajaca: Pratimo kontakte nečasnih službenika

Dragan Lukač MUP RS

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da će se Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i da nitko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu, kao što je i najavio na konferenciji za medije prošlog tjedna povodom sjednice Kolegija ministra i predstavljanja rada MUP-a za proteklih šest mjeseci.

"Uhićenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu bilo kojeg pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regijom. 

Iako smo bili svjesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana nijednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi sa ulogom naših pripadnika sa kriminalnim klanovima", istaknuo je Lukač.

On je rekao da njihove kontakte i veze prate već duže vremena i naglasio da neće odustati od procesuiranja bilo kojeg službenika ili osoba koje su umiješane u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima.

"Poruka svim našim građanima je da i ovim primjerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti raditi bez obzira koliko bilo bolno i teško, jer je povjerenje i sigurnost naših građana iznad bilo kojeg pojedinca, a naročito sigurnost Republike Srpske koju mora garantirati MUP Srpske", poručio je ministar Lukač.

Podsjetimo, tijekom subote je na području Banja Luke uhićena osoba koja se sumnjiči za ubojstvo na području Crne Gore. Osim ove osobe, uhićena su i tri policijska službenika, a lokalni mediji navode da je riječ o tri inspektora.