MINISTAR BEVANDA "Tražimo kaznenu odgovornost, isprike građanima"

SLađan bevanda policijska brutalnost mostar
hercegovina.info

Pljušte reakcije nakon objavljene snimke iz Mostara na kojoj se vidi kako dva policajca u središtu Mostara tuku jednog mladića. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zatražio je hitnu istragu i suspenziju policijskog dvojca. Ministar MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda kaže kako će tražiti i kaznenu odgovornost.

"Najoštrije osuđujemo ovo što se dogodilo i pokrenute su sve mjere za sankcioniranje ovih policijskih službenika. Osobno ću inzistirati da se uz stegovne mjere provede i kaznena odgovornost, ne samo ovih ljudi, nego i njihovog zapovjednika i šefa smjene."

Ministar Bevanda je uputio i ispriku građanima: "Moja duboka isprika građanima i oštećenom koji je pretučen. Policajci nisu razbojnici koji tuku ljude, već organ koji garantira red i mir i jamči sigurnost", rekao je Bevanda za Hercegovina.info.

Službenim priopćenjem za javnost obratio se i MUP HNŽ-a:

"Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio dana 10.4.2021.godine u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužiteljstvu HNŽ. Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima", navodi se u priopćenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.