VIDEO  Milorad Dodik ne želi dati suglasnost da helikopter OS BiH gasi požar u Prozor-Rami

Milorad Dodik
Ilustracija/Hercegovina.info

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović proslijedio je članovima Predsjedništva BiH urgenciju Ministarstva obrane BiH u svrhu odobravanje korištenja resursa Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području općine Prozor-Rama, a na zahtjev vlasti ove lokalne zajednice.

Kako je potvrđeno Feni iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić dali su suglasnost za angažiranje Oružanih snaga odmah po primanju urgencije, dok iz ureda člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS Milorada Dodika do ovog trenutka nije dana suglasnost.

Zapovjednik DVD Rama Duje Nevistić za Hercegovina.info rekao je kako je zahtjev za pomoć helikoptera poslana prije pet dana.

Sadržaj se učitava...

"Mi smo zahtjev uputili 21. ožujka i do danas nam nitko na to nije odgovorio", rekao je pomalo razočarano Nevistić za naš portal.

Razočaran je i načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.

On je večeras za Klix.ba rekao da je nedolazak helikoptera Oružanih snaga za gašenje požara u toj općini, koju treba odobriti Predsjedništvo BiH, pokazatelj da našu državu vode ljudi koji je razvaljuju, a ne štite.

"Znamo svi da ne funkcionira Predsjedništvo BiH niti bilo što u ovoj zemlji, a vidimo i da se nemamo kome obratiti ni u izvanrednim situacijama. Nema nikakve suradnje ni sa županijskom i federalnom, ali ni državnom vlasti, jer vlada potpuna anarhija i samo kriminal funkcionira, a o zaštiti stanovništva, gospodarstvu, socijali, kulturi i potrebi građana nitko ne brine", kaže Ivančević ogorčen stanjem odnosom vladajućih struktura prema građanima.

Podsjetimo, Milorad Dodik i proteklog ljeta kada su Hercegovinom harali požari nije želio dati zeleno svjetlo za pomoć helikoptera OS BiH. Naime, da bi isti došao vatrogascima u pomoć potreban je pristanak sva tri člana Predsjedništva.

U više hercegovačkih općina aktivna su požarišta. Na području općina Livno i Tomislavgrad vatrena stihija u jednom je trenutku zaprijetila i kućama. 

Više od sedam dana vatrogasci se u Istočnoj Hercegovini bore s požarima.

Najkritičnije je u gatačkim selima Slivlja, Drameševo, Police, Ribari, ali i u mjestu Kunjak na samom magistralnoj cesti Gacko-Nevesinje.