Mesić: O srpskoj politici sve govori Dodikov doček Biljane Plavšić

Milorad Dodik

ZADAR - S Polančecom sam razgovarao i rekao sam mu da sam s direktorom SMS-a imao kontakt tek kada je kredit od 65 milijuna kuna realiziran. To nesretni bivši potpredsjednik Vlade zna, a sada se ulovio za pogrešnu slamku, izjavio je predsjednik Stjepan Mesić u Zadru i dodao da on na raspolaganju nema instrumente preko kojih bi mogao utjecati na nekoga da nekome drugome dade kredit. Polančec je takve instrumente imao - rekao je predsjednik Stjepan Mesić koji je u subotu bio u Zadru kao pokrovitelj skupa posvećenog 65. obljetnici oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu kojega je organizirala Udruga antifašističkih boraca.

Na prijemu kod gradonačelnika Zvonimira Vrančića, Mesić se dotakao i sporazuma sa Slovenijom kojega podržava jer je njime definirano da će granica biti utvrđena temeljem mešunarodnog prava.

Govoreći o stanju u BiH, Mesić je rekao da da Hrvatska ne može pristati na referendum i izdvajanje Republike Srpske i zapitao se je li politika Beograda prema BiH iskrena ako se podržava opciju koja razara BiH i Dodika koji dočekuje osuđenu zločinku Biljanu

jutarnji.hr