FOTO  Međugorje uoči 40. obljetnice okićeno sa stotine zastava

Međugorje uoči 40. obljetnice okićeno sa stotine zastava
Hercegovina.info

Pred 40. obljetnicu ukazanja Međugorje se pokrenulo. Nakon odluke Vijeća ministara BiH kojom je turistima olakšan ulazak u BiH, primjetan je veći broj hodočasnika koji stižu u ovo hercegovačko mjesto. Ovu veliku i okruglu obljetnicu na poseban način odlučili su obilježiti iz Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba (UTHIS) Međugorje. Oni su naime mjesto odlučili okititi sa stotine zastava. Na ulazima u Međugorje iz svih pravaca također su postavljeni bilboardi posvećeni 40. obljetnici.

Početkom tjedna trebale bi pristići i hodočasničke skupine koje su organizirale svoj dolazak baš na obljetnicu. Očekuju se u najvećem broju hodočasnici iz Poljske, Ukrajine, Slovačke, SAD-a, Južne Amerike, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske

Za sve one koji stižu u Međugorje Dom zdravlja Čitluk osigurao je i punkt za testiranje na koronavirus.

Župni list donosi i program na samu godišnjicu. Taj dan (25. lipnja) svete mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 sati dok će središnja svečana sveta misa u 19 sati. Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja po prvi put održati procesija s Brda ukazanja - mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala do crkve sv. Jakova u Međugorju. Procesija će s Podbrda krenuti u 16.30 kako bi sudionici došli do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa. 

Zatim će se na prostoru vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje. Kao svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.