FOTO  Međugorje uoči 40. obljetnice okićeno sa stotine zastava

Međugorje
Hercegovina.info

Pred 40. obljetnicu ukazanja Međugorje se pokrenulo. Nakon odluke Vijeća ministara BiH kojom je turistima olakšan ulazak u BiH, primjetan je veći broj hodočasnika koji stižu u ovo hercegovačko mjesto. Ovu veliku i okruglu obljetnicu na poseban način odlučili su obilježiti iz Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba (UTHIS) Međugorje. Oni su naime mjesto odlučili okititi sa stotine zastava. Na ulazima u Međugorje iz svih pravaca također su postavljeni bilboardi posvećeni 40. obljetnici.

Međugorje

Početkom tjedna trebale bi pristići i hodočasničke skupine koje su organizirale svoj dolazak baš na obljetnicu. Očekuju se u najvećem broju hodočasnici iz Poljske, Ukrajine, Slovačke, SAD-a, Južne Amerike, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske

Za sve one koji stižu u Međugorje Dom zdravlja Čitluk osigurao je i punkt za testiranje na koronavirus.

Međugorje

Župni list donosi i program na samu godišnjicu. Taj dan (25. lipnja) svete mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 sati dok će središnja svečana sveta misa u 19 sati. Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja po prvi put održati procesija s Brda ukazanja - mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala do crkve sv. Jakova u Međugorju. Procesija će s Podbrda krenuti u 16.30 kako bi sudionici došli do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa. 

Zatim će se na prostoru vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje. Kao svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.